Prosjekt 2:5 - Vanskelighetsgrad

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

Nå har vi egentlig laget ferdig spillet vårt, men det er alltid lurt å prøve å tenke på nye ting man kan legge til. Kanskje du tenker at spillet vi har nå er ganske lett? Det føles ut som at man må tape med vilje for å begynne på nytt. Hva er det vi kan endre på eller legge til for at spillet skal bli vanskeligere?

Vi kan gjøre sånn at ballen går raskere for eksempel. En annen ting er at vi kan gjøre rekkerten mindre. I denne videoen skal jeg vise deg hvordan man kan legge til at disse tingene skjer etter at man har fått en viss mengde poeng. Vi skal legge til at: etter man har fem poeng går ballen raskere, og etter ti poeng blir rekkerten mindre.

For å gjøre ballen raskere etter fem poeng må vi først skjønne hvor det er vi har skrevet hvor raskt ballen skal gå, og så bytte det ut med en variabel vi endrer på. Her, helt øverst i koden til ballen, har vi skrevet at den skal gå ti skritt. Det er hvor mange skritt den tar, som bestemmer hvor fort den går.

Nå går den ti skritt hver gang løkken gjentar seg, men hvis den hadde gått for eksempel 20 skritt hadde den beveget seg mye raskere. Jeg lager en variabel jeg kaller “fart”. Vi vil at ballen skal gå like fort som den gjør nå i starten av spillet. Altså at den går ti skritt om gangen. Derfor må vi starte med å sette verdien til fart-variabelen til ti.

Så legger jeg til et vilkår. Dersom poeng er større enn fem, sett fart til 20. Hvis vi nå sier at ballen skal bevege seg “fart” skritt så beveger den seg først ti skritt om gangen, og etter vi har fått fem poeng beveger den seg 20 skritt om gangen. Det er ganske kult!

Kanskje vi kan gjøre noe av det samme med rekkerten? Det samme trikset med et vilkår dersom poeng er større enn noe, fungerer over alt. I koden til rekkerten legger vi først til denne blokken som gjør sånn at spillet alltid starter med rekkerten i vanlig størrelse. Så legger vi til det samme vilkåret som i stad inne i løkken. Hvis vi får mer enn ti poeng setter jeg størrelsen til 20%. Da blir den kjempeliten!

Test spillet ditt og sjekk om du synes det er vanskeligere nå. Hvis det ikke er vanskelig nok kan du gjøre sånn at ballen går enda raskere, eller at rekkerten blir enda mindre. Bra! Nå er vi ferdige med hele kodeprosjektet!

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan øke vanskelighetsgraden basert på antallet poeng