Prosjekt 2:3 - Ball treffer rekkert

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

Nå har vi programmert hvordan figurene våre skal bevege seg rundt på skjermen, men vi har enda ikke skrevet koden for hva som skal skje når ballen kommer borti rekkerten. Det er ballen som skal bevege seg på en spesiell måte når den treffer rekkerten, så for å kunne bruke bevegelsesblokkene til å styre den, må vi være inne på ballen sin kode.

Igjen så legger vi til startsignalet og en gjenta for alltid løkke. Du kan tenke på disse to blokkene som noe som starter når spillet starter, og som ikke slutter før vi avslutter spillet. Vi vil skrive kode som bare skjer dersom ballen og rekkerten er nær hverandre, så vi legger til det som et vilkår for at koden vi skal skrive nå skal kjøre. Det gjør vi med en vilkårsblokk og dette vilkåret fra sansingsblokkene.

Nå må vi tenke oss litt om. Hvordan skal vi få ballen til å sprette av rekkerten på en naturlig måte? Vel, vi kan begynne med å se at ballen kommer mot oss på to forskjellige måter. Inn mot oss fra kanten til høyre eller inn mot oss fra kanten til venstre. Når den kommer mot oss fra høyre peker ballen i retning -135, og hvis den kommer fra venstre peker den i retning 135. Vi vil endre på hvordan ballen beveger seg på forskjellige måter, og det kommer an på hvilken vei den kommer mot oss.

Vi kan skrive de to kodene hver for seg. Så kan vi bruke vilkår på retningen ballen peker, for å bestemme hvilke av de to kodene datamaskinen skal bruke. La oss legge til de to vilkårene. I det ene vilkåret legger vi til at ballen peker i retning 135, og i det andre vilkåret legger vi til at den peker i retning -135.

Sånn, nå kan vi legge til hvordan den skal bevege seg i de to tilfellene. Dersom ballen kommer mot oss fra høyre, altså at den peker i retning -135 vil vi rotere den MOT klokken i 90 grader. Dersom den kommer mot oss fra venstre vil vi rotere den MED klokken i 90 grader.

Se der, når du har lagt til denne koden så spretter ballen fint av rekkerten. I neste video skal vi legge til poeng, og at man taper dersom man ikke klarer å holde ballen i lufta.

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan få ballen til å sprette når den treffer rekkerten