Prosjekt 1:5 - Kombinere kodetriks

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

Dette blir den siste videoen i vårt første kodeprosjekt. I denne videoen skal vi repetere det å kombinere ulike kodetriks. Med dette kan vi senere lage et større og bedre program. Vi har laget et spill hvor tigeren flyr i verdensrommet for å prøve å plukke opp så mange baller som mulig for å få poeng. For å gjøre det måtte vi bruke mange konsepter som vi har lært om tidligere på nye måter.

Det første vi gjorde var å se på hvordan vi kan bruke hendelsesblokker for å styre figuren vår på skjermen med piltastene. Så la vi til flere figurer i spillet vårt. Vi så på hvordan vi kan programmere de forskjellige figurene hver for seg, for så å få de til å oppføre seg på forskjellige måter samtidig. I tillegg til det brukte vi koordinater for å bevege figurene rundt på skjermen automatisk.

Vi så også at vi kan legge til et tilfeldig tall i en variabel for å få figuren vår til å starte på et nytt sted hele tiden, sånn at spillet aldri blir det samme hver gang. Så brukte vi variabler sammen med en ny type vilkår for å sjekke om tigeren fanget ballen, og for å gi spilleren poeng.

Alle disse tingene kan du bruke på nytt på nye måter for å lage kule spill. Men det er jo mange muligheter til å utvide det spillet vi har lagd med disse metodene også. Her er noen ideer til nye ting du kan prøve på selv for å gjøre spillet enda bedre! Du kan for eksempel prøve å legge til en figur som tigeren må prøve å unngå, hvor man mister poeng hvis man kommer borti. Du kan legge til at tigeren kan bevege seg i alle fire retninger sånn at man enklere kan fange ballene og unngå den nye figuren man mister poeng av. Du kan skrive kode som gjør at ballene beveger seg raskere etter at man har fått ti poeng.

Og hvis du har lyst på en utfordring kan du også prøve å legge til en figur som gjør at tigeren beveger seg raskere hvis man plukker opp figuren. Men vi må også stoppe det at tigeren beveger seg raskere, og da må vi bruke vent-blokker. Det samme gjelder for å forhindre at figuren vi lagde ikke dukker opp like ofte som de andre. Vi må bruke vent-blokker.

Lykke til, og så sees vi i det neste kodeprosjektet.
Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan kombinere ulike kodetriks