Prosjekt 1:2 - Bevege tigeren

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

Velkommen tilbake til det første kodeprosjektet. I forrige video la vi til en ny figur og en ny bakgrunn. I denne videoen skal vi skrive kode som gjør at tigeren kan bevege seg opp og ned på skjermen med hjelp av både bevegelsesblokker og hendelsesblokker.

Vi har lyst til at tigeren skal bevege seg opp og ned på skjermen og vi vil kunne styre den med piltastene. For å få datamaskinen til å vente til vi trykker på piltastene med å utføre en kode bruker vi hendelsesblokker. Det er samme type blokker som startsignalet, bare at istedenfor å vente på at flagget trykkes, så venter datamaskinen på at piltastene trykkes. Vi vil kunne bevege tigeren både oppover og nedover, så vi legger til en blokk som venter på at pil opp trykkes, og en som venter på at pil ned skal trykkes.

Nå vil vi flytte tigeren opp og ned på skjermen. Husk at hvor på skjermen tigeren er bestemmes av x- og y-koordinatene til tigeren. Det er Y koordinatet som forteller oss hvor langt opp eller ned tigeren er på skjermen. Hvis Y koordinatet er stort er tigeren nærme toppen, og hvis det er et lite tall så er tigeren nærme bunnen av skjermen. Så hvis vi endrer på verdien til y-koordinatet kan vi flytte tigeren oppover eller nedover.

Hvis vi vil at tigeren skal bevege seg oppover, altså det vi vil at skal skje når vi trykker pil opp, må vi øke verdien til y posisjonen. Det gjør vi med denne bevegelsesblokken. Når vi vil flytte tigeren nedover på skjermen vil vi gjøre verdien til y posisjonen mindre. Det kan vi gjøre ved å ta minus ti i bevegelsesblokken istedenfor pluss ti. Når vi har gjort dette kan vi bevege tigeren vår rundt på skjermen!

I neste video skal vi legge til ting som tigeren skal prøve å plukke opp.

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan bevege tigeren opp og ned på skjermen med bevegelsesblokker og hendelsesblokker