Kode fibonacci-programmet del 2

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

Nå skal vi skrive ferdig programmet vårt. Det siste vi la til i forrige video var en "gjenta ti ganger"-løkke. Hvis vi endrer ti til noe annet legger vi til fler eller færre tall i listen vår. Akkurat nå er de to siste tallene i rekken også de to eneste tallene i rekken, og vi har allerede lagret dem i variablene fib1 og fib2.

Hvis vi legger til det neste tallet i rekken nå, hadde det vært et av de siste tallene i rekken, så da hadde vi hatt lyst til å lagre det som verdien til en av variablene. Vi kan bruke det til vår fordel ved å endre på rekkefølgen. Hva om vi regner ut hva det neste tallet i rekken skal være, lagrer det som verdien til fib1 og SÅ legger det til i listen. Da har vi både lagt til det vi skal, og vi har lagret verdien til et av de to siste tallene.

La oss skrive det jeg nettopp sa i kode. Det første vi må gjøre er å regne ut hva det neste tallet skal være. Det gjør vi ved å plusse sammen verdiene til fib1 og fib2, siden det er de to siste tallene i rekken.

Så vil vi sette svaret vi da får som den nye verdien til fib1, det gjør jeg med en "sett til"-blokk. Så bruker jeg en "legg til ting i liste"-blokk for å legge til svaret i listen vår. Husk at vi nettopp lagret svaret i fib1, så det er fib1 vi vil legge til.

Nå har vi lagret et av de to siste tallene i en variabel, og heldigvis for oss er det andre tallet et av de vi starta med, så vi har nå lagret begge tallene. Vi kan bruke det til å gjøre det samme vi gjorde i stad en gang til, men denne gangen lagrer vi svaret i fib2. På den måten bytter fib1 og fib2 på å ha det siste tallet i rekken i seg, men til sammen har de alltid styr på begge de to siste tallene.

Så, jeg setter verdien til fib2 til summen av fib1 og fib2, og så legger jeg svaret til i listen. Sånn! Hvis vi trykker på flagget nå får vi med en gang en lang liste med tall, og du kan sjekke selv at de stemmer overens med Fibonacci-tallene. Se så store tallene blir etterhvert! Veldig godt jobba, nå er vi ferdige med kapittelet om Fibonacci-tallene.

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan skrive kode som regner ut Fibonacci-tallene