Intro fibonacci-program

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

I denne videoen skal vi begynne på et nytt prosjekt. Vi skal prøve å skrive et program som kan finne så mange Fibonacci-tall som vi vil. Mens vi tenker over hvordan vi kan lage et program som gjør det kommer vi til å merke en viktig ting: Det er ikke bare programmering som passer godt til matte, men at matte passer godt til programmering!

Hva mener jeg med det? Vel, som vi har snakket om før fungerer datamaskiner på en måte som vi kaller algoritmisk. Det betyr at de bare kan følge enkle instruksjoner, på samme måte som man følger en oppskrift. Datamaskinen trenger tydelige steg den skal følge. Steg 1: gjør dette. Steg 2: gjør noe annet, og så videre.

Men det er veldig nærme hvordan mye av matte også er. La oss tenke på Fibonacci-tallene igjen. Da jeg forklarte hvordan man kunne finne det neste tallet i rekken ga jeg deg en oppskrift på hvordan man lager fibonacci-tallene! Steg 1: finn de to siste tallene i rekken så langt. Steg 2: pluss de sammen. Steg 3: legg svaret til som det neste tallet i rekken.

Nå skal vi prøve å oversette den oppskriften til en oppskrift en datamaskin kan lese. Rett og slett lage en plan for hva vi har tenkt til å gjøre, før vi begynner å programmere. Det første vi må gjøre er å lage en liste, og starte den med 1 og 1. Så trenger vi en måte å automatisk plusse sammen de to siste tallene i listen vår.

Til å starte med kommer det bare til å være en pluss en, men når vi har lagt til flere tall kommer vi ikke til å ha en anelse om hva de to siste er. Måten vi skal holde styr på hva de to siste tallene er, er med to variabler, som vi oppdaterer verdien til hver gang vi legger til et nytt tall. På den måten så kan vi la datamaskinen gjøre resten av jobben. I neste video skal vi begynne å programmere!

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Lage en plan for hvordan lage et program som lager Fibonacci-tallene