Lister 5 - Finne det største tallet

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

I denne videoen skal vi fortsette på programmet vi skrev forrige gang. Så langt har vi klart å lage en liste med ti tilfeldige tall i seg, og nå skal vi begynne å skrive et program som finner det største tallet i den listen.

Det aller første vi må gjøre er å finne en annen knapp enn det grønne flagget vi kan bruke som startsignal. I hendelseskategorien finner du denne blokken, som vi kan bruke. Nå starter denne delen av koden bare hvis vi trykker på mellomrom. La oss først prøve å tenke hvordan man kan lage et sånt program. Hva er det vi kommer til å trenge?

Noe som kan være lurt er å finne et sted hvor vi kan lagre hva det største tallet er. Jeg en variabel som jeg kaller “største tall”. Hvilken verdi skal jeg gi den variabelen til å begynne med? Vel, ideen er at vi skal starte med et hvilket som helst tall fra listen og aller først bare gjette på at det er det største tallet. Så går vi gjennom alle de andre tallene i listen og sjekker om noen av de er større en det vi først gjettet.

Hvis vi finner et tall som er større enn det vi gjettet, setter vi det tallet som verdien til største tall. På den måten kan vi være sikre på at det ikke er noen tall i listen som er større enn det som til slutt er verdien til variabelen vår. Poenget er at det første vi må gjøre er å gi variabelen “største tall” verdien til et av elementene i listen. Det har ikke noe å si hvilket, så vi bare velger det første elementet.

For å hente ut verdien til det første elementet bruker vi denne blokken. Det denne blokken gjør er å finne fram til en posisjon i lista, og så lagrer den det som står på den posisjonen i en variabel. På den måten kan vi “dra ut” informasjon fra listen vår. Så alt vi trenger å gjøre er å sette verdien til største tall til verdien til det første elementet i listen, på akkurat samme måte som vi er vant til med variabler.

Nå har vi lagt en plan for hvordan vi skal skrive programmet vårt, og vi har gjort klar en variabel der vi kan lagre det største tallet. I neste video skal vi fortsette på programmet, og snakke om hvordan man kan hente ut all informasjonen fra en liste.

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan finne det største tallet i lista