Lage en stjerne i Scratch

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
 • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
 • Alle videoer
 • Oppgaver til videoene
 • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
 • Alt i Basic
 • Premium-videoer
 • Premium-oppgaver
 • Få hjelp på chat
 • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

Det er alltid lurt å repetere ting et par ganger. Nå skal vi bruke det vi vet om å lage trekanter i Scratch til å tegne en stjerne. Det er mange måter å tegne stjerner på, men en av de enkleste er å tegne to trekanter oppå hverandre, hvor den ene er opp ned. Hvordan er det du pleier å tegne stjerner når du tegner med papir og blyant? Kanskje du klarer å få tigeren til å bruke din egen måte?

Vi starter med å lage den første trekanten. Som vanlig er den første blokken vi starter med “når flagg klikkes”, eller startsignalet. Nå skal vi bruke en blokk vi ikke har brukt enda: “pek i retning”. Den gjør sånn at figuren vår, uten å flytte seg fra der den står, peker i den retningen vi bestemmer. Vi vil lage en trekant, så vi velger 30 grader. 

Når tigeren peker i riktig retning vil vi begynne å tegne, så da bruker vi “penn på”-blokken. Siden vi allerede har passet på at tigeren peker i riktig retning, kan vi bare begynne å bevege den fremover med en bevegelsesblokk. 

Etter det snur vi tigeren fremover, og gjør det to ganger til for å lage den første trekanten. Nå skal vi flytte tigeren for å tegne den andre trekanten som skal være opp-ned. Men. Hva hadde skjedd hvis vi beveget den med en gang nå? Vi har fortsatt pennen på, så vi hadde da fått en strek i tegningen vår vi ikke vil ha. Så vi legger til en “penn av”-blokk her, sånn at vi kan flytte oss til der vi vil ha tigeren. Vi vil rette opp, så først sørger vi for at tigeren peker rett oppover med en “pek i retning 0”-blokk. Så beveger vi tigeren i den retningen. 

Men, nå peker tigeren fortsatt rett oppover, så vi må legge til enda en blokk sånn at den peker den veien vi vil. Nå er vi klare for å tegne igjen, så vi skrur pennen på med enda en blokk. La oss stoppe opp her og tenke oss litt om. Da vi tegnet den første trekanten startet vi med å snu tigeren litt oppover, og så beveget vi den med klokken for å lage trekanten. Nå peker tigeren rett bortover. 

La oss se hva som skjer hvis vi bruker den samme koden som i stad for å tegne den andre trekanten. Hvis man høyreklikker på en blokk, og så velger “kopier”, får man en kopi av den blokken og alle blokkene under. La oss legge dette til på slutten av koden vår, og ta bort det ekstra vi fikk med.

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

 • Hvordan bruke "Pek i retning"-blokken
 • Hvordan lage en stjerne