Hva er algoritmisk tenkning?

Oisann! Denne videoen er bare for medlemmer.

Liker du Brainboost?
Da er tiden inne for å bli medlem!

499 kr. /mnd

Learnlink Selvstendig

Få hjelp til skolearbeidet når dere trenger det.
  • Få svar på spørsmål fra kvalifiserte lærere
  • Alle videoer
  • Oppgaver til videoene
  • Avtal videosamtale med lærer for kr. 399
Start 14 dagers gratis prøveperiode

Dette er en Premium-video

499 kr. /mnd

Premium

For deg som har ambisjoner.
  • Alt i Basic
  • Premium-videoer
  • Premium-oppgaver
  • Få hjelp på chat
  • Videosamtale kr. 249 / t
Bli medlem

I denne videoen skal vi snakke om algoritmisk tenking. Hva er algoritmisk tenking, og hvorfor er det noe vi lærer om på skolen? Det er mange problemer som man kan bruke algoritmer for å løse, men alle har en ting til felles: De må kunne brytes opp i mindre problemer som man enkelt kan gjøre etter hverandre, og så sette sammen for å få løsningen. 

For eksempel, la oss si at noen gir deg et papirfly, og ber deg lage et helt likt et. Hvis du bare ser på papirflyet litt og så prøver å gjette hvordan de lagde det, blir det nesten garantert feil. Men hvis du tar papirflyet fra hverandre, så ser du at det eneste de gjorde var å brette papiret på forskjellige måter etter hverandre. Da kan du enkelt følge de samme stegene, og til slutt får du et helt likt fly!

Det vi gjorde var å ta et problem for så å bryte det ned i enklere deler. På denne måten kan løse mange enkle oppgaver, istedenfor å løse én umulig en. Da forstår man også alle stegene man tok for å løse oppgaven. Å gjøre det kalles å tenke algoritmisk, og det er et utrolig nyttig verktøy å ha med seg!

Mange problemer som man kan bruke algoritmisk tenking til å løse, kan man også løse på andre måter. Det kan for eksempel hende at man klarer å kopiere papirflyet perfekt på første forsøk, eller at man kan svaret til et regnestykke uten å måtte skrive det ned på ark. Men det er fortsatt veldig nyttig å være god på å løse disse tingene algoritmisk. Hvorfor det?

Det er fordi at det er den måten datamaskiner tenker! Datamaskiner er ikke smarte nok til å gjette seg fram til hvordan papirflyet ble laget på egenhånd. Hvis vi vil at en datamaskin skal gjøre det for oss, har vi ikke noe annet valg enn å fortelle den hvordan man gjør det steg for steg, uansett om vi ikke trengte det selv.

Du må være Basic-medlem for å lese beskrivelsen.
Du må være Premium-medlem for å lese beskrivelsen.

Dette skal du lære

  • Hvordan løse problemer med algoritmisk tenkning